zondag 9 september 2012

Dag 4

Vandaag om half negen met z'n vieren het busje weer in. Eerste stop was een bezoek aan een theeplantage en fabriek.
De theeplantages zijn allemaal eigendom van de staat. Een groot gedeelte van de thee is voor de export en gaat o.a naar pickwick en lipton.
De mensen vrouwen verdienen met het plukken ongeveer 8 euro per dag.

Na het drinken van een verse thee zijn we vervolgens naar Ciater gereden om te zwemmen in de "hot springs" dit is zwavelhoudend water is afkomstig van de "tankuban praoh" (omgekeerde boot) vulkaan. Helaas mochten we deze vulkaan niet bezoeken omdat ze de laatste tijd redelijk actief is.
Bij de "hot springs" hebben ze 3 zwembaden met de temperaturen warm, warmer en......adoeh..HEEEEET!
Ome Dick hield het na het eerste bad al voor gezien. Tante Lineke trok de grens bij het tweede bad. Gaby en ik hebben ons nog even gewaagd aan bad 3 maar na 5 minuten in water van 45 graden waren we redelijk gaar!

Na de lunch zij we  naar de "anglung" school gereden. De anglung is een instrument gemaakt van bamboe en afhankelijk van de dikte van de bamboe komt hier een toon uit tijdens het schudden. Bij de school leren ongeveer 500 kinderen muziek maken op Indonesische instrumenten, dit doen ze naast het reguliere onderwijs. Na het optreden van een deel van de "kids" mochten de toeschouwers gezamelijk, onder begeleiding van de leraar, ook muziek maken en dit klonk nog niet eens zo gek!

De terug rit naar het hotel was een groot drama...het was 1 lange file van de school tot aan het hotel. Over een stuk van hooguit 5 kilometer hebben we ruim anderhalf uur gedaan. In de avond met z'n 4e voor 18 euro gegeten en gedronken' hierna vroeg naar bed omdat de volgende ochtend het wekkertje om kwart over 5 ging.

6 opmerkingen:

  1. Klinkt allemaal heel erg leuk en interessant wat jullie ondernemen. Anglung of karaoke, jullie draaien je (muzikale) hand er niet voor om. Je kan daar nog es een etentje geven met die prijzen ;-. Lekker genieten verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig heb ik nooit zolang in de file gestaan wel hadden wij volgens de gids disco wegen , hobbelen bijna onbegaanbaar ha ha .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super zeg, vooral dat schooltje waar blijven de foto's?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Foto's uploaden is een drama..programma crashed steeds :'(

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vind het allemaal geweldig om te lezen je kan merken dat het echt een prachtig land is veel plezier maar dat gaat lukken xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik sta heel gek als karim vermeld maar het is Joke haha

    BeantwoordenVerwijderen