vrijdag 14 september 2012

Dag 8

We verlaten het Puri Artha hotel en rijden eerste naar de stad Solo, dit keer is het inderdaad niet zo ver rijden.
Ook deze stad heeft een Kraton waar de Sultan van Solo woont. De Kraton is een stuk kleiner maar ook een stuk leuker om te zien.
De gids is dit keer een jonge man die verbazingwekkend goed Nederlands spreekt. Hij weet zijn verhaal ook veel mooier te brengen dan de oude dame in Jokja.
Het blijkt dat de huidige sultan van Solo geen macht meer heeft maar meer een eretitel is. Hij heeft slechts 1 vrouw en 4 kinderen en zit in de meubelhandel waarvoor hij 3 keer per maand naar Jakarta vliegt. Tante heeft erg veel last van haar maag, erg vervelend.

Na de Kraton bezoeken we een lokale markt in een Chinese wijk. Hier worden groentes, vis, kip kruiden kroepoek en noten verkocht. Als je de kippen opgedeeld in 100 stukjes ziet liggen met de vliegen er omheen cirkelend is de trek in saté ayam snel vergaan. Melvin heeft hier voor Gaby lychie-achtig fruit gekocht en voor mij katjang pedas (hete pinda's). Hij betaald een fractie van wat wij zouden moeten betalen dus moeten we wat achteraf blijven staan. Geen punt, kunnen we mooi het dagelijkse leven op de pasar observeren! We stoppen ook nog bij een roti-winkel om koek en lumper te kopen (kleefrijst met kip), de lumper was echt goddelijk....

Hierna rijden we verder richting de plaats Kediri....volgens onze gids is het uiteraard niet ver rijden.... Wel over een zeer slechte weg dus na de rit hadden we geen rug meer over en ook de bilspieren stonden gespannen. De busjes zijn nou eenmaal niet gemaakt voor mensen + 1.70 cm... Het hotel waar we 1 nacht slapen is modern en heeft mooie ruime kamers, het heeft een prachtig zwembad maar we arriveren te laat om er gebruik van te kunnen maken. We eten in het hotel zelf maar eerst krijgen tante Lineke, Gaby en ik nog een lekkere massage om de ruggen weer een beetje soepel te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten